Tuesday, April 28, 2009

In seara asta caramizim in familie.

Cand eram in liceu era un banc. Se duce un European sa vada un film intr-un cinematograf din Pretoria. La un moment dat ii vine sa mearga la toaleta. Nefiind de-al locului si nestiind unde este toaleta il intreaba pe vecinul de scaun (tot un alb):
- Nu te supara, unde este toaleta?
- Aaaa... pai noi aici in Africa de Sud facem pipi de-aici de sus de la balcon.
- Pai si nu sunt oameni jos.
- Nu. Sunt doar negri.
- OK...
Zis si facut. In timp ce isi executa rutina peste cei de la parter, se aude de jos o voce:
- Mai plimb-o baaa!!!

Mi-am adus aminte de bancul asta stupid cand am auzit ca ieri s-au decernat premiile UNITER care se vor un fel de Oscar al teatrului romanesc.
Dar la Oscar se mai variaza premiantii. Se da un an si la negrii, la indieni, la cutare sau cutare grup de interese, se fac speculatii, mici pariuri, pronosticuri.
La UNITER nu trebuie niciun pronostic. Caramida cruciata merge aproape an de an in acelasi loc.
N-as vrea sa fiu inteles gresit. Victor Rebengiuc si Mariana Mihut sunt doi actori mari. Nu exagerez sa spun ca sunt legende ale teatrului romanesc. Totusi:



1993
(CASTIGATOR) Victor Rebengiuc pentru rolurile Iosef Kaplan din spectacolul „Forma mesei“ de David Edgar (Teatrul L.S.Bulandra) si Svetlovidov si Smirnov din „Comedii… comedii“ de Cehov (Teatrul Odeon)
(CASTIGATOR) Mariana Mihut pentru rolul Popova din spectacolele „Comedii… comedii“ de A.P.Cehov (Teatrul Odeon) -

nota: in acelasi an Stefan Iordache nu castiga niciun premiu pentru rolul din Titus Andronicus

1994
(nominalizat) Victor Rebengiuc pentru rolurile din spectacolele Teatrul Comic de Goldoni si Mephisto adaptare de Horia Garbea (Teatrul Bulandra)
(nominalizat) Mariana Mihut pentru rolurile din spectacolele Porunca a saptea de Dario Fo si Teatrul Comic de Goldoni (Teatrul L.S. Bulandra)

1995
-

1996
-

1997
(CASTIGATOR) Victor Rebengiuc, pentru rolul Dodge din spectacolul „Copilul ingropat“ de Sam Shepard
(CASTIGATOR) Mariana Mihut, pentru rolul Halie din spectacolul „Copilul ingropat“ de Sam Shepard (Teatrul L.S.Bulandra)

1998
- Premiul de Excelenta: LEOPOLDINA BALANUTA, MARIANA MIHUT, ILEANA STANA IONESCU pentru exceptionala lor interpretare in rolurile din spectacolul O batista in Dunare de D.R.Popescu

1999
- (nominalizata) Mariana Mihut pentru rolul Nikita Zotov din spectacolul „Petru“, de Vlad Zografi (Teatrul L.S.Bulandra)

2000 -

2001 -

2002 -
(nominalizat) Victor Rebengiuc pentru rolul Serebreakov din spectacolul „Unchiul Vanea“ de A.P.Cehov (Teatrul L.S.Bulandra)

2003
- Premiul pentru întreaga activitate: VICTOR REBENGIUC

2004
- Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar: Victor Rebengiuc pentru rolul Jevakin din spectacolul Casatoria de N.V. Gogol la Teatrul „L.S. Bulandra“

2005
- (CASTIGATOR) Mariana Mihut pentru rolul Inna Rassadina din spectacolul Sorry de Aleksandr Galin la Teatrul „L.S.Bulandra” Bucuresti

2006
- (CASTIGATOR) Victor Rebengiuc pentru rolul Preobrajenski din spectacolul „Inima de caine“ dupa Mihail Bulgakov de la Teatrul National din Bucuresti

2007 -

2008 -

2009
(CASTIGATOR) Cea mai bună actriţă în rol principal - Mariana Mihuţ pentru rolul titular din spectacolul Lear la Teatrul Bulandra, Bucureşti
(CASTIGATOR) Cel mai bun actor în rol principal - Victor Rebengiuc pentru rolul Willy Loman din spectacolul Moartea unui comis voiajor la Teatrul Bulandra, Bucureşti.

Parerea mea...

1 comment:

ixtab said...

:)) mda... e destul de clar cine a platit abonamentul :D