Thursday, April 24, 2008

40 de ani de Drumul Taberei (II) - Chilienii de la Raul Doamnei

In 1973 cand marxistii lui Allende erau rasturnati de la putere prin lovitura de stat a lui Augusto Pinochet, sute de chilieni s-au refugiat care pe unde au putut.
Cine a locuit in Bucuresti prin anii '80, isi mai aminteste poate ca existau cateva blocuri de refugiati chilieni. Unul era in "Militari" (parca) si unul era in Drumul Taberei la "Raul Doamnei" (daca nu gresesc, chiar langa statia lui 368 cand o face la stanga inspre prelungirea Ghencea).
Unul din ei a avut inspiratia sa puna pe internet poze cu ei si cu Drumul Taberei din perioada 1974-1990.
Seria completa aici





6 comments:

Radu Oltean said...

se pare ca am copilarit in acelasi cartier si aceeasi epoca (sunt nascut in 1970). Stateam intr-un bloc langa strand intre Tg Neamt si str. Dr taberei.

Anonymous said...

Tudor, m-am bucurat sa vad pozele acestea puse de mine pe internet! Sint una dintre cei 3.000-4000 (nu se stie exact) de chilieni care am fost refugiati in Bucuresti (sositi intre 1973-1976). La inceput erau 6 blocuri cu chilieni, 2 erau in Aleea Zorelelor in Militari, inca 2 in acelasi cartier (undeva linga Aleea Baia de Aries), si 2 in Drumul Taberei, linga Riul Doamnei (Strada Arutela). Majoritatea au plecat in anii 80, au ramas doar niste 10 chilieni care mai stau acolo, intre ei actrita Clara Flores. Salut cu drag! De foarte multe ori mi-e dor de Romania. Acum locuiesc in Santiago si m-am intilnit cu multi prieteni chilieni din copilarie cu care am stat in Bucuresti. Cind ne-ntilnim vorbim romaneste, facem mincare din Romania, si ascultam muzica de acolo...

bad said...

asa este. copii chilieni din bucuresti ne amintim de copilaria noastra acolo. cei mai multi au plecat dar nu toti. unii s-au casatorit si au avut copii romani-chilieni. eu m-am intors in chile si ades ma intilnesc cu chilieni din romania.
salut,
daniel

Anonymous said...

Sunt roman dar am avut prieteni buni printre chilienii din Romania. MA poate cineva ajuta sa localizez macar unul dintre ei? Era Manolo, care a facut stomatologia in tara, sora lui, Mercedes,Cristian care se casatorise cu o romanca si plecase in Suedia cred, si Fernando parca, care fiind foarte mic atunci cind a ajuns in Romania vorbea fara pic de accent, ba mai mult, putea sa imite moldovenii si oltenii in felul in care vorbeau. Stie cineva ceva de ei?

Anonymous said...

Am vazut fotografia de la cununia lui Fernando si Consuelo in albumul de fotografii. El este Fernando de care pomenisem anterior.Daca cineva citeste mesajul meu, adresa mea de e-mail este: lagarbobo@yahoo.com
Daca cineva ii cunoaste dupa nume pe cei mentionati mai sus in mesajul meu.

Unknown said...

Multi dintre acei Chilieni au invatat la liceul Iulia Hasdeu din Mihai Bravu---era singra scoala unde se invata limba spaniola in anii 76--80 am fost colega cu Margarita, Barbara< Carlos si nu mai tin minte alte nume...desemenea era si o fetita din Peru Patricia Ramirez. Uneori ma intreb daca din colegii mei au mai ramas in tara ori s-au itnros cu totii.