Tuesday, December 02, 2008

Cele 5 poze ale lui Hugo Jaeger

Dupa cum spune cliseul, o poza face 1000 de cuvinte. Aceiasi poza dar cu rezolutie buna face mai multe. De mult cautam sa gasesc cele 5 fotografii Agfachrome facute de Hugo Jager in 1941, la Bucuresti, pe bulevardul Bratianu (actual Magheru). Le-am gasit in sfarsit ieri la o rezolutie multumitoare (click pe ele pentru marire)





3 comments:

bumbutz said...

Sa stii ca bulevardul tot Bratianu se numeste, de la Romana la Universitate sint 2 bulevarde: Magheru si Bratianu. N-am stiut niciodata care-i unul si care-i celalalt sau unde se sfirseste unul si incepe celalalt.
Nu pot sa nu remarc curatenia de pe timpul nemtilor. Nu praf, moloz, noroi pe strada. Uff!!

color said...

Chiar de curand scriam pe blogul lui Alex Galmeanu, intr-un thread de comentarii destul de lung, referitor la amestecatura de nume care a avut-o strada / bulevardul asta:
La inceput s-a numit ulita Coltei. Punct.
Ulterior a fost impartita in doua segmente distincte. De la Universitate spre Romana si de la Universitate spre Unirea
Spre Romana: Ulita Coltei devine pe rand: strada Coltei, largita la inceputul secolului XX si transformata in Bulevardul I.C. Bratianu care la randul lui a fost si el impartit in doua: N.Balcescu care tinea de la Universitate pana la galeriile Orizont, iar de acolo pana-n Romana se cheama Magheru.

Mergand de la Universitate spre Unirea, Strada Coltei a devenit pe rand "Constantin Brancoveanu", "Albert I", "I.C. Bratianu", "Bulevardul 1848", si din nou "I.C. Bratianu".

In copilarie am stat o vreme chiar in blocul Dalles, si stiu ca fiind asa de scurt acest Bulevard N. Balcescu a imprumutat cand numele de Bratianu cand numele de Magheru :)) depinde din ce parte venea trecatorul.

alex moldovan said...

Foarte drăguţ jocul tău de cuvinte: După cum spune "clişeul", o poză... Şi foarte interesante şi pozele, normal.