Friday, November 14, 2008

ZIARUL

Sunt cativa ani buni de cand nu am mai deschis un ziar romanesc de aici din NY. Ieri am avut aceasta ocazie fabuloasa de a ma intalni cu o astfel de gazeta facuta pe genunchi.
Trebuie sa fac o paranteza. Persoana care mi-a dat ziarul spre lectura e plecata din Romania de 35 de ani. Dorind sa-si faca un duplicat dupa certificatul de nastere al lui si al sotiei + certificatul lor de casatorie, s-a dus la consulat unde nu fusese niciodata - si deci nu stia care-i spilu' pe la birourile romanesti. Dupa multe luni de asteptare primeste (surprinzator) un telefon de la consulat. Actele erau gata. Coada la ghiseu mica. Mica, da' grea... 2 (doi) functionari serveau la 1 (un) ghiseu. Cum altfel? Dupa o asteptare din aia serioasa (in care ai timp sa citesti gazeta glorioasa despre care va vorbesc) ajunge in fata si i se dau actele. Bucurie? Nu. Surpriza? Da. Ii facusera in loc de doua certificate de nastere si unul de casatorie, trei de nastere.

Revenind la ziar. Deschid la pagina de ras - respectiv mica publicitate:
Din ciclul "Shtrul mort. Vand Trabant", un anunt tiparit atat cat a fost hartie:N-am reusit sa aflu ce cauta doamna serioasa din Romania (desi am incercat si pe paginile din jur) asa ca am mers mai departe. Din seria "Limba noastra-i o comoara", aflam ca cineva (?) cauta "job de curatenia".
Mai departe , din ciclul "Tristan Tzara este poetul meu preferat"- un anunt care poate fi citit oricum (in diagonala, dreapta-stanga, in oglinda):
Urmeaza un anunt fantoma din seria "Speranta moare ultima", plasat acolo unde ii este locul: la rubrica "Diverse".


Iar la final, "la creme de la creme". Un anunt din ciclul "Cum sa ne distram cu bani putini - Capitolul unu: Vulgar, da' subtil..."


Cam atat pe ziua de azi. Mai am de citit un articol-reclama despre Vrajitoarea Aurelia Ardeleanca care, aflam din ziar, are si website. Aici, vrajitoarea poete fi vazuta cum vorbeste la telefon in timp ce i se arde mancarea.

3 comments:

Anonymous said...

hahahahaahaha!!!
Salut Tudor!

color said...

.... hee!! ce surpriza!

Mihaella Gheorghiu said...

haolo,mancatiash tu face reclame la tziganca?
e bine asa....