Thursday, August 07, 2008

Sokushinbutsu sau autosanctificare "Made in Japan"

Stiu, genul asta de postari exploreaza senzationalul (am ezitat daca sa postez sau nu). Dar, sa fiu cinstit, intotdeauna mi-a placut sa fiu spectator la intortocherile mintii omenesti.
Reteta auto-sanctificarii (sau auto-mumificarii) japoneze nu este simpla si dureaza cu totul aproape 9 ani si se numeste Sokushinbutsu:
1) 1000 de zile calugarul budist nu mananca decat seminte, nuci si alune sa-si elimine grasimea din corp.
2) alte 1000 de zile mananca doar coaja de pin , respectiv radacina. Astea il ajuta sa se deshidrateze temeinic.
3) Spre sfarsitul acestor 1000 de zile incepe sa bea ceai de Usushi (habar n-am ce-i ala dar am auzit ca-i otravitor). Ceaiul asta scoate toata apa care se mai poate scoate si in plus il face pe calugar atat de otravitor incat niciun vierme nu se mai poate atinge de el.
4) In ultima faza, auto-mumificatorul intra intr-un mormant stramt cat sa-i permita sa stea in pozitia lotus. Acolo respira printr-o rachita si in fiecare dimineata suna un clopotel. Cand nu se mai aude clopotelul, un alt calugar sigileaza toata afacerea si se mai intoarce peste alte 1000 de zile.
Unora le iese figura, altora nu. Au incercat cateva sute de calugari (in zilele noatre practica este fireste interzisa) insa dintre toti doar la vreo 20 le-a iesit manevra.
Cei care reusesc sunt numiti Budha (sau un fel de Budha) si expusi intr-o vitrina.

2 comments:

Anonymous said...

"Cate bordeie atata obiceie" auzisem si eu de practica asta si pot sa spun ca mi se pare stupida dar asta mai mult ca sigur pentru ca apartin altei culturi. Pe de alta parte si pusnicii nostri (acum nu prea cred ca mai exista asa ceva) traiau in post negru luni de zile.

Anonymous said...

interesanta partea despre eliminarea grasimilor din corp.