Tuesday, February 06, 2007

Baba si mitraliera


E stiuta vorba "baba si mitraliera". E cum ai zice ca femeia din poza alb negru are legatura cu lunetistii aia doi.
Chestia haioasa (desi "haios" sigur nu e cel mai nimerit cuvant) este ca au legatura. Femeia asta a omorat peste 300 de barbati. Folosind o pusca cu luneta.
Asta-i vestita Liudmila la varsta pensiei.

Iar aici e Liudmila Pavlicenco in orele de program cu publicul:

3 comments:

Anonymous said...

Nu cred ca ai fi vrut sa traiesti vremurile alea.
Succese!

color said...

Dar nu la "vremuri" ma refeream (care fie vorba intre noi, nu sunt cu mult mai diferite de cele de atunci).
E vorba despre inselatoarele infatisari ale oamenilor de langa noi. Atat.

Anne G. said...

oh dear. si eu care ma gandeam ca e cam exagerat din partea lui Tarantino sa-l puna pe baiatul ala din Inglorious sa omoare chiar ATATIA DUSMANI, adica... pardaillan, pardaillan, dar pana unde !

Apropo de fiziognomie si ontopic pe acest post, desi poate nu si pe subiectul blogului in general, mie mi-au placut mult imaginile Szondi (ca idee, nu imaginile insele), cred ca se gasesc imaginile astea si prin america, imi par foarte graitoare pentru ceea ce vor sa reprezinte. Pe net nu le gasesc destul de mari incat sa fie vizibila expresia fetei.

sunt voit patologice, pentru ca ar exprima cu intensitate crescuta niste pulsiuni, din cate am inteles, iar teoria autorului era ca pulsiunile le avem toti, dar sunt mai vizibile la cei ce le au mai intense, motiv pt. care testa oamenii sa vada ce imagini le displac si a elaborat o teorie putin fantezista enfin.... pozele sunt foarte sugestive, asta era ideea.


am vazut ca mai ai un post (o postare?) despre un harpagon batran din Las Vegas, de asta m-am gandit ca poate nu pica chiar atat de offtopic comentariul meu, si sunt curioasa ce parere ai de ele :) din punctul de vedere al cuiva care e mai aproape de imagini/imagine si nuante, si mai putin biased decat un psiholog modern.

Mie mi se pare ca desi fiziognomia este cam aiuristica, exista un fel de microgesturi, combinatte cu privirea unui om, care cumva se intiparesc pe chip si ultimately chiar "reflecta caracterul", in masura in care intuitia poate prinde aceasta reflectie, din franturi, si recompune o ... hm, un feeling uneori greu de exprimat in vorbe.

semi-aiurez, e o idee, unii oameni chiar "ghicesc" mai bine caracterele, in orice caz, schimband complet subiectul, fascinant blogul !