Thursday, October 19, 2006

Rezumat

Odata ce-am lamurit problema "vocabularului Analitic" (vezi postul anterior) am sa rezum peste ce am sarit zilele astea, cat nu am mai trecut pe aici:

1) un album superb pe care il ascult iarasi si iarasi si iarasi. Sper sa nu-mi produca o reactie idiosincratica la violoncel.

2) Un website urias cu multe poze din razboi. http://www.greatwar.nl
Printre ele, superbele fotografii ale lui Frank Hurley
3) Mi-am reparat calculatorul. Aparent fara importanta, dar asta inseamna ca am sa ma pot reapuca de pozele din Romania pe care le-am lasat balta.
4) Continui sa fiu uimit de literatura romaneasca interbelica pe care am sarit-o cu obstinatie atunci cand ar fi trebuit sa o citesc (si foarte probabil nu as fi inteles mare lucru)
5) Continui sa fiu uimit de literatura romaneasca contemporana. Si nu in sensul bun.
6) Am vrut sa scriu un articol de blog care sa se cheme "Pagina lipsa". Pe scurt vroiam sa pomenesc despre pagina pe care generatii de tutori vigilenti au rupt-o din volumele "Ion" si "Rascoala"
7) Enorm de lucru la serviciu.
8) Zile cu ploaie si zile misto.
9) Am vazut in sfarsit Farinelli. Si poate la fel de interesant de vazut este cum a inregistrat Vivica Genaux ariile din Broschi (ea face jumate din vocea lui Farinelli fiind mixata cu o jumatate de voce de barbat). De observat cum isi misca buzele. Incredibil! (Din pacate sunetul nu este sincron cu imaginea)


10) Am ascultat vocea (infricosatoare zic eu) a lui Alessandro Moreschi ultimul cantaret de opera castrat si singurul inregistrat pe disc (in 1902). Aici canta Ave Maria

No comments: